Tort cu mere si crema de zahar ars

de mihaelar63 in Torturi, 5 Iul 2010 | 11985 vizualizari

 

Mare pofta imi era de tortul asta , cum nu l-am facut de mult timp si eu nu ma prea inghesuiesc sa fac dulciuri , am cam uitat cantitatile , asa ca ii multumesc frumos la Miha , la care am tras cu ochiul ,, sarut-mana''

 

INGREDIENTE

  • 1 cana zahar ars [ ptr glazurare ] 
  • mere  
  • 1 lingurita scortisoara
  • 4 linguri miez nuca
  • 4 linguri dulceata capsuni
  • esenta rom
  • 6 oua + 6 linguri zahar+ 600 ml lapte + 2 zahar vaniliat [ ptr. crema ]
  • 6 oua + +6linguri zahar + 6 linguri faina + 1 praf de copt + coaja lamaie
  • frisca
  • fulgi migdale
  • kiwi
  • visine din visinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere si crema de zahar ars:

  1. intr-o tava teflonata topim o cana de zahar pana incepe sa se caramelizeze , am pus si 2 linguri de apa .
  2. merele se scobesc si se umplu cu dulceata + miez de nuca +esenta de rom si se aseaza in tava in care zaharul ars s-a racit deja , se presara cu scortisoara si se dau 20 min la cuptor pana se inmoaie.
  3. se amesteca intr-un vas cu telui 6 oua intregi + 6 linguri zahar +600 ml lapte +zahar vaniliat , se toarna peste mere si se mai lasa inca 20 minute la cuptor .
  4. intre timp se face blatul din 6 albusuri batute spuma cu putina sare + galbenusurile frecate cu 6 linguri de zahar la care se adauga amestecand usor faina si coaja de lamaie ; se toarna compozitia peste mere si crema si se lasa pana se coace [ aprox30 min ]
  5. scoateti tava din cuptor si intoarceti-o pe un platou , scoateti tava doar cand tortul s-a racit complect [ eu am scos-o doar adoua zi ]
  6. decorati dupa preferinta , eu am decorat cu frisca , fulgi de migdale , kiwi , visine din visinata .
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere si crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (16)

mihaelar63 1

07.07.2010, 21:36

va multumesc de aprecieri
tortul final doar jumatate a fost decorat , cealalta jumatate s-a ,,topit'' si fara decor

mena29 1

08.07.2010, 22:05

Ce bine-mi pare ca am mai gasit putin si eu

Bunica 1

14.07.2010, 18:27

Ce tarziu am ajuns !

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si fructe de padure